Akupunktur

Akupunktur är en mångtusenårig behandlingsmetod som härstammar från Kina och används för att bota eller lindra besvär. Här i Sverige godkändes akupunktur 1984 som en behandlingsmetod för att motverka smärta och 1993 godkändes även behandlingsmetoden för vissa sjukdomsfall. Syftet med akupunktur är att stimulera särskilda punkter på kroppen, vilket görs med hjälp av tunna nålar som återställer balansen och hälsan.


Att sticka mycket tunna nålar på väl utvalda punkter startar en rad fysiologiska reaktioner i kroppen. Nervimpulser går från det behandlade området vidare till ryggmärgen och därefter till hjärnan. Som svar på denna stimulering börjar hjärnan ge impulser till att producera en mångfald av ämnen, bland annat olika sorters endorfiner (kroppseget morfin), som bidrar till ökat välmående, minskad smärta och bättre sömn. Påverkar energiflödet i kroppen och löser upp vissa blockeringar. Kan leda överflöd av energi från vissa områden till områden med för lite energi.


Jag arbetar efter vetenskap och beprövad erfarenhet. 


Länk till SMAS, Svenska Medicinska Akupunktursällskapet:

http://www.svenskamas.se/


Jag har tystnadsplikt och behandlar alla ärenden med sekretess.


Jag har patientförsäkring.

Behandlingen:

Vid behandlingstillfället sätter man in tunna, sterila engångsnålar genom huden i bestämda akupunkturpunkter. Du ligger i en bekväm ställning när du får din behandling. Hur djupt nålarna sticks in varierar beroende på stickområdet, vanligen mellan 0,5- 2,5 cm. Behandlingstiden är cirka 30 minuter.


Efter en behandling är det vanligt att man känner sig behagligt avslappnad. En del kan känna av trötthet medan andra får en känsla av upprymdhet.


Jag erbjuder dig rådgivning och akupunkturbehandling vid:


Gravidillamående efter att du varit på tidigt ultraljud.


Besvär i bäckenets område (Symfys) och foglossning under graviditeten, vilket du som gravid lätt får på grund av hormonet relaxin och ändrad kroppshållning.


PMS. (Premenstruella besvär)


Graviditetsönskan


Klimakteriebesvär med vallningar, svettningar och sömnbesvär. När du inte vill eller kan ta östrogen.