Gravidmassage

Att vänta och föda barn är för många den största händelsen i livet. Varje graviditet är unik och så även varje förälder.


Jag som barnmorska ger dig gravidmassage från tidig graviditet och fram till förlossningen. Du får en professionell och trygg behandling av mig med samtal och relevanta råd efter dina behov.


Du får en välgörande massagebehandling som minskar muskelspänningar och värk, vilka ofta förstärks under graviditeten. Massagen ökar cirkulationen och minskar svullnader i ben och armar samt ger en skön avslappning.

Barnmorskor och läkare rekommenderar allt oftare massage till gravida, eftersom forskning visar på mycket positiva resultat.


Med hänsyn till ditt väntade barn, masseras du på ett skonsamt och effektivt sätt vid valfritt antal tillfällen under hela graviditeten.


Jag använder specifika tekniker och metoder för alla delar av din gravida kropp. Du ligger i en speciell gravidkudde som gör att du kan ligga bekvämt på mage.


Du kan även få massagebehandling efter förlossningen, då muskler kan värka på olika sätt eller om du är i behov av en skön stunds avkoppling för dig själv.


Behandlingen ökar cirkulationen och utsöndring av hormonet oxytocin samt frigör endorfiner. Oxytocin är ett så kallat "lugn-och-ro"-hormon och endorfiner är kroppens eget smärtstillande ämne. Därför bidrar behandlingen till att reducera stress och gör att du får en djupare andning, vilket ger dig bättre vila och återhämtning under den första tiden efter förlossningen.

Så här går massagebehandingen till:


För att jag ska kunna ge dig en effektiv, trygg och skonsam behandling börjar vi med en genomgång av vad du har för hälsohistoria.


Du får massagebehandlingen klädd i underkläder, liggandes på en bred massagebänk med en specialanpassad gravidkudde som gör att du ligger bekvämt. ”Gravidkudden” passar även nyblivna mammor och där ligger du bekvämt på både mage, rygg eller på sidan under hela behandlingen.


Behandlar:


Värk i ryggen, bäckenet, nacke, skuldror, armar och ben


Ödem, förbättrar blod-och lymfcirkulationen


Svullnad i armar, händer, ben och fötter


Stress


Värk i bäckenområdet


Jag är Diplomerad massör i Gravidmassage och har gått min utbildning på Behandlingsteam John Carrier i Stockholm.


Jag har tystnadsplikt och behandlar alla ärenden med sekretess.


Jag har patientförsäkring.

Vid nybesök görs en genomgång av din hälsohistoria som behövs för att kunna göra en individuell bedömning i syfte att få den bästa effekten av massagebehandlingen.